Hoor wat klopt daar kind’ren
Blijf op de hoogte en volg Yorick
05 December 2012 | Zuid-Korea, Busan
Vandaag stond er weer een heuse vaartocht op het programma. Van de binnen-ankerplaats, beschut achter de pieren, naar de buiten-ankerplaats, gewoon op open zee.
Bij het omschakelen van haven(anker)- naar zeebedrijf wisselen we van stoomketel. Op zee wekken we stoom op met warmte uit de uitlaatgassen van de hoofdmotoren (uitlaatgassenketel), in de haven zorgt een oliegestookte ketel voor de stoomdruk. Bij het overschakelen komt er soms wat water mee door de stoomleidingen. Water en stoom kunnen niet zo goed met elkaar overweg. Stoom koelt af als het in aanraking komt met water en implodeert tot waterdruppels. Leidingen waarin dit fenomeen optreedt beginnen te tikken, te kloppen, te bonken of te knallen. De mate waarin dit effect optreedt wisselt en zorgt altijd weer voor verrassingen. Vol verwachting klopt ons hart, zal ik maar zeggen.
Algemene dienstmededeling: door een storing op deze website zijn alle adressen uit de mailinglijst verwijderd. Je ontvangt pas weer een e-mail bij elk nieuw verslag als je je opnieuw inschrijft voor de mailinglijst.
13 December 2012 - 14:23
Vivian:
Leuk dat ze toch aan pakjesavond hebben gedacht! Hadden ze voor iedereen hun eigen voorletter of kreeg je gewoon een letter 'S' of 'P'? :-)
Een klein beetje vuurwerk in de leidingen, als voorbereiding voor het nieuwe jaar? ;-)
Liefs,
Vivian